ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • ΕΤΟΣ: 2021
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΕΝΤΡΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΜΕΛΕΤΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Βασική ιδέα της αρχιτεκτονικής πρότασης υπήρξε η δημιουργία ενός φωτεινότερου διαμερίσματος με ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές ποιότητες, χρώματα και υφές καθώς και η δημιουργία επαρκών αποθηκευτικών χώρων.

Το μακρόστενο σχήμα της κάτοψης οδήγησε στη διαίρεση του διαμερίσματος σε δύο επιμέρους διακριτές ζώνες: στη ζώνη διαβίωσης, με το καθιστικό και την κουζίνα, και στην ιδιωτική ζώνη των υπνοδωματίων. Ο  διάδρομος, που ενώνει τους παραπάνω χώρους, φιλοξενεί μια ενιαία ξύλινη κατασκευή που ενσωματώνει αποθηκευτικούς χώρους και πλαισιώνει την είσοδο στο μπάνιο. Στο διαμέρισμα κυριαρχεί η απαλή απόχρωση πράσινου χρώματος στις ξύλινες κατασκευές της κουζίνας, της ντουλάπας του διαδρόμου και της κονσόλας. Μαύρες μεταλλικές λεπτομέρειες εντοπίζονται στους καθρέφτες, στα πόμολα και στα φωτιστικά σώματα για να ενισχύσουν τις χρωματικές αντιθέσεις με τις λευκές κάθετες επιφάνειες.

Για το καθιστικό σχεδιάστηκε μια εντοιχισμένη βιβλιοθήκη, με πλάτη από κλειστές και ανοιχτές επιφάνειες ενώ στο χαμηλότερο σημείο της τοποθετήθηκαν λευκά ντουλάπια για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Τα φωτιστικά από μπαμπού που επιλέχθηκαν ολοκληρώνουν την πιο γήινη αίσθηση του καθιστικού.

Η κατασκευή της καινούργιας κουζίνας περιλαμβάνει ντουλάπια σε πράσινη ανοιχτή απόχρωση, η πλάτη επενδύεται με πλακίδια σε απομίμηση μαρμάρου, ενώ ο πάγκος είναι λευκός με νιπτήρα και μπαταρία inox.

Το ξύλινο δάπεδο του καθιστικού διατηρήθηκε και επεξεργάστηκε κατάλληλα (γυάλισμα και εφαρμογή βερνικιού), τα δάπεδα της κουζίνας και του διαδρόμου επιστρώθηκαν με πλακάκι τύπου μαρμάρου, ενώ στα δύο υπνοδωμάτια πραγματοποιήθηκε επίστρωση καινούργιου ξύλινου παρκέ.

Για τους τοίχους του μπάνιου επιλέγεται ο καθ’ ύψος διαχωρισμός με την εφαρμογή λευκών πλακιδίων στο κάτω μέρος και χρώματος στο άνω μέρος, τα οποία διαχωρίζονται με μια λεπτή οριζόντια μεταλλική μαύρη γραμμή (λιστέλο). Το δάπεδο και οι επιφάνειες της ντουζιέρας επιστρώθηκαν με πλακάκι τύπου μαρμάρου, όμοιο με αυτό του διαδρόμου. Το μπάνιο επιπλώνεται με λευκά έπιπλα ενώ επιλέχθηκαν μαύρες μπαταρίες για δημιουργήσουν χρωματική αντίθεση.