ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • ΕΤΟΣ: 2021
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΜΕΛΕΤΗ

Στόχος του αρχιτεκτονικού project είναι ο ανασχεδιασμός και η διαμόρφωση των χώρων της κουζίνας, του μπάνιου και του καθιστικού με γνώμονα τις αρχές μιας λειτουργικής διαρρύθμισης και υψηλής αισθητικής, αποσκοπώντας στην άμεση και μακροπρόθεσμη κάλυψη των αναγκών των χρηστών του διαμερίσματος, ακολουθώντας ένα σύγχρονο στυλ σε υλικά, χρώματα και υφές.

Στη σχεδιαστική πρόταση, βασική παρέμβαση στο διαμέρισμα αποτελεί ο ανασχεδιασμός των χώρων της κουζίνας, του μπάνιου και του καθιστικού. Η τοποθέτηση τους, χωροτακτικά, στο διαμέρισμα δεν τροποποιείται. Αλλαγές προτείνονται στην εσωτερική διάταξη και διαρρύθμισή τους.

Ο χώρος της νέας κουζίνας φιλοξενεί μια εργονομική κουζίνα με ντουλάπια άνω και κάτω πάγκου. Οι ιδιαίτερη υφή του ξύλου σε συνδυασμό με την ποιότητα του λευκού στοιχείου και οι μαύρες λεπτομέρειες, σε διακόπτες, φωτιστικά, νεροχύτη, και διαχωριστικό κουζίνας-καθιστικού, υποδεικνύουν μια ιδιαίτερη συνομιλία υλικότητας, αισθητικής και ποιότητας. Η τραπεζαρία προτείνεται να τοποθετηθεί δίπλα στον χώρο της κουζίνας για την άμεση επικοινωνία των δύο χώρων.

Ιδιαίτερη λεπτομέρεια παρατηρείται και στον χώρο του σαλονιού-καθιστικού, με κυρίαρχο στοιχείο την τοποθέτηση εντοιχισμένης λιτής βιβλιοθήκης, γραμμικά, αξιοποιώντας τον χώρο πλησίον της μπαλκονόπορτας. Στον χώρο της εισόδου τοποθετείται ειδικά σχεδιασμένο  έπιπλο με καθρέπτη, το οποίο υπακούει στις αρχές του σύγχρονου σχεδιασμού.

Οι επιλογές και το σύνολο των γεωμετρικών μορφών, οι υλικότητες και οι ποιότητες αποσκοπούν στη δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενου χώρου με έμφαση στο σύγχρονο design.