ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • ΕΤΟΣ: 2021
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΜΕΛΕΤΗ

Στόχος της αρχιτεκτονικής πρότασης είναι η δημιουργία ενός άνετου μικρού διαμερίσματος  για την κάλυψη των αναγκών δύο ατόμων.

Στην σχεδιαστική πρόταση, κύρια επέμβαση στο διαμέρισμα είναι η δημιουργία µίας ενιαίας ζώνης διημέρευσης µε καθιστικό, κουζίνα και τραπεζαρία, µε σκοπό τον καλύτερο φυσικό φωτισμό και αερισμό των χώρων. Ο σχεδιασμός µίας διάταξης ανοιχτής κάτοψης, χωρίς τον περεταίρω επιμερισμό των χώρων, επιτυγχάνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου διαμερίσματος και επιτρέπει την καλύτερη επικοινωνία των χρήσεων. Για το λόγο αυτό καθαιρούνται όλοι οι επιμέρους τοίχοι που ορίζουν σήμερα το χωλ, τα δύο μπροστινά δωμάτια και την κουζίνα, επιτρέποντας τον σχεδιασμό καινούργιων και πιο λειτουργικών χώρων. Το μπάνιο διατηρείται στην υπάρχουσα θέση και ανακαινίζεται πλήρως.

Το υλικό επίστρωσης των δαπέδων  στην κουζίνα, στο σαλόνι και στα υπνοδωμάτια είναι laminate ανοιχτόχρωμης απόχρωσης δίνοντας την αίσθηση ενός πιο φωτεινού εσωτερικού χώρου. Την ίδια λογική ακολουθεί και η χρωματική παλέτα για την επίπλωση και τον σταθερό εξοπλισμό του διαμερίσματος. Οι εσωτερικοί τοίχοι και τα έπιπλα είναι σε λευκούς τόνους και συνδυάζονται αρμονικά με τα σκούρα μεταλλικά στοιχεία που λειτουργούν ως διαχωριστικά καθώς και με τις χάλκινες λεπτομέρειες σε πόμολα και φωτιστικά.