ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ

  • ΕΤΟΣ: 2021
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΜΕΛΕΤΗ

Σκοπός της αρχιτεκτονικής παρέµβασης αποτελεί ο ανασχεδιασμός της διάταξης και η ορθότερη διαχείριση του χώρου µε σκοπό τη µέγιστη αξιοποίησή του. Ο προτεινόµενος σχεδιασµός ενοποιεί στο µέγιστο βαθµό τους επιµέρους χώρους και ταυτόχρονα αξιοποιεί το χώρο του χωλ επιτυγχάνοντας την αίσθηση ενός µεγαλύτερου, φωτεινότερου διαµερίσµατος και επιτρέποντας την µέγιστη ανάπτυξη των χρήσεων.

Συγκεκριµένα, το κυρίως καθιστικό παραµένει στην αρχική του θέση και µπορεί να φιλοξενήσει έναν µεγάλο γωνιακό καναπέ, µία πολυθρόνα, ένα τραπέζι και ένα έπιπλο τηλεόρασης. Μέρος του τοίχου του καθιστικού στο σηµείο της εισόδου καθαιρείται µε σκοπό τη δηµιουργία µεγαλύτερου  άνοιγµατος. Με αυτόν τον τρόπο αφενός δημιουργείτε ένα εντυπωσιακό κάδρο κατά την είσοδο στο καθιστικό και αφετέρου ενισχύετε ο φυσικός φωτισµός προς το εσωτερικό του διαµερίσµατος.

Στη θέση που χωροθετείται σήµερα το µεγάλο υπνοδωµάτιο προτείνεται να δηµιουργηθεί η νέα κουζίνα του διαµερίσµατος. Ο χώρος της κουζίνας µεγαλώνει και αναπτύσσεται σε δύο µέτωπα σε σχήµα γάµα. Για την αξιοποίηση του χώρου του χώλ προτείνεται µία συνολική µετατόπιση της τοιχοποιίας ώστε να µετατραπεί ο σηµερινός αµήχανος χώρος του χωλ σε έναν διάδροµο που παραλαµβάνει τις κινήσεις, εσωτερικά, του διαµερίσµατος.

Η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε στην αρχιτεκτονική σύνθεση ακολουθεί γήινες αποχρώσεις και λιτές υφές. Το λευκό χρώμα αποτελεί βασικό στοιχείο της πρότασης, αποσκοπώντας στη δημιουργία φωτεινών χώρων  με οπτική άνεση. Ο συνδυασμός του λευκού με το ξύλο οξιάς και οι λεπτοί σχεδιαστικοί χειρισμοί προσδίδουν έναν λιτό αλλά παράλληλα δυναμικό χαρακτήρα στο διαμέρισμα.