ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • ΕΤΟΣ: 2021
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΜΕΛΕΤΗ

Βάσει της υφιστάμενης διαρρύθμισης, το ισόγειο αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και έναν ηµι-όροφο µε ένα μικρό χώρο υγιεινής. Τα δύο επίπεδα ενώνει µια μεταλλική σκάλα. Στη σχεδιαστική πρόταση για τη μετατροπή του χώρου σε ένα μικρό αλλά άνετο διαμέρισμα λήφθηκε υπόψιν η ανάγκη για τις λιγότερες δυνατές επεμβάσεις και η καλύτερη εκμετάλλευση των τετραγωνικών.

Στην πρόταση, κύριο στοιχείο της λύσης είναι η διατήρηση του υφιστάμενου παταριού και της μεταλλικής σκάλας, διαχωρίζοντας τους χώρους διημέρευσης στο ισόγειο µε τους ιδιωτικούς χώρους στο ανώτερο επίπεδο. 

Η τραπεζαρία τοποθετείται δεξιά της εισόδου, το καθιστικό βρίσκεται κεντρικά της κάτοψης και η κουζίνα τοποθετείται στο βάθος του ισογείου. Επίσης, για την εκμετάλλευση του χώρου κάτω από τη μεταλλική σκάλα, τοποθετείται το έπιπλο της τηλεόρασης µε αποθηκευτικό χώρο. Στο πατάρι βρίσκεται το υπνοδωμάτιο με επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους και το μπάνιο το οποίο ανασχεδιάζεται στο ίδιο σημείο που βρίσκεται και σήμερα.

Επιλέγεται να τοποθετηθεί ανοιχτόχρωμο laminate στα δάπεδα των δύο επιπέδων. Οι τοίχοι βάφονται υπόλευκοι πέραν του τοίχου της σκάλας για τον οποίο επιλέγεται μια μπλε απόχρωση ώστε να λειτουργήσει ως φόντο αυτής. Τέλος, επιλέγονται ανοιχτόχρωμα λευκά έπιπλα για να φωτίσουν περισσότερο το εσωτερικό.