ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • ΕΤΟΣ: 2020
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΜΕΛΕΤΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Κεντρική ιδέα υπήρξε ο σχεδιασμός ενός studio που ενοποιεί τους κύριους χώρους τους διαμερίσματος με τελικό στόχο τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου και πιο φωτεινού συνολικού χώρου. Ο σχεδιασμός της ανοιχτής κάτοψης επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός διάτρητου ξύλινου διαχωριστικού με κάθετα πηχάκια, ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και το καθιστικό, το οποίο προσφέρει μια ημι- ιδιωτικότητα χωρίς να αποκόπτει την εισχώρηση του φυσικού φωτός στον ευρύτερο χώρο.

Το υλικό επίστρωσης των δαπέδων επιλέγεται να εφαρμοστεί στο σύνολο των ενοποιημένων ζωνών έτσι ώστε να τονιστεί η αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Οι ξύλινες υφές που εντοπίζονται στο δάπεδο, στο διαχωριστικό και στον πάγκο της κουζίνας δημιουργούν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα και μια αρμονική λύση στο εσωτερικό design. Tα χρώματα που επιλέγονται για τους τοίχους είναι αυτά του υπόλευκου και σκούρου μπλε. Με αυτό τον τρόπο τονίζεται η χρωματική αντίθεση και ο χώρος γίνεται πιο οικείος στο καθιστικό και στο υπνοδωμάτιο.

Τέλος, στο μπάνιο πραγματοποιείται επίσης ολική ανακαίνιση η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ξύλινου πάγκου με αποθηκευτικό χώρο, λευκό νιπτήρα, και χτιστή ντουζιέρα με διαφάνεια στο διαχωριστικό. Επιλέγονται κομψές εντοιχισμένες μαύρες μπαταρίες που έρχονται σε αρμονική αντίθεση με τις ανοιχτόχρωμες επενδύσεις πλακιδίων στους τοίχους και το δάπεδο.